Jak správně ošetřovat dřevěnou olejovanou podlahu

20 . 7 . 2015 Jak správně ošetřovat dřevěnou olejovanou podlahu

Přečtěte si rady a tipy jak na to

Stále více zákazníků oceňuje výhody dřevěné olejované podlahy. Oproti mnoha jiným podlahovým krytinám nevytváří elektrostatický náboj a neposkytuje živnou půdu mikrobům a alergenům. Jak ale o tuto podlahu pečovat, aby neztrácela své vlastnosti a vypadala stále jako nová? Není to žádná věda.

Čištění na sucho

Běžný denní úklid od prachu, smetí a jiných nečistot postačí provádět na sucho vysavačem nebo smetákem. Skvělým pomocníkem při této práci je Opti sada, která mimo jiné obsahuje i mop na prach, který je určen pro čištění na sucho.

Pravidelné stírání na vlhko

Jak často je potřeba stírat podlahu vlhkým hadrem závisí na jejím zatěžování. V domácnosti si většinou vystačíte s týdenním rytmem. V restauracích a jiných silně frekventovaných místnostech je nutné stírat častěji, většinou denně. Trocha prostředku OSMO Fisch-fix ve vodě nastírání skvěle odstraní každodenní znečištění. Zároveň díky obsaženým přírodním olejům (kokosový olej) se zamezí vysušování podlahy. Nepoužívejte žádné agresivní víceučelové čistící prostředky. Podlahu stírejte pouze na vlhko, ne na mokro!

Intenzivní čištění a oživení

I když postupujete při údržbě podlahy dle předcházejících rad, potřebuje olejovaná podlaha čas od času oživit. V domácnosti to zpravidla není dříve než po roce. Ideálním prostředkem k tomu je OSMO Vosková údržba a čistící prostředek. Tento čistící prostředek čistí a regeneruje v jednom pracovním kroku. Pro větší plochy doporučujeme stroj k čištění podlah OSMO FloorXcenter.