Jak ošetřovat dřevěnou terasu?

1 . 4 . 2018 Jak ošetřovat dřevěnou terasu?

Chcete aby vaše terasa opět zářila jako nová?

Proč je renovace nezbytná?

Neustálým působením slunečního záření a vody (ať už v podobě deště nebo sněhu)ošetření terasy dochází k postupnému odplavování olejnatých částic z ošetřeného dřeva, čímž se výrazně snižuje odolnost proti působení těchto vlivů. Pokud není provedena včasná údržba, může postupně dojít k sešednutí terasových prken. Jedině pravidelně prováděná údržba udrží vaší terasu dlouho funkční a krásnou!

Jak poznám, že je nutné provést renovaci?

ošetření terasyJe to naprosto jednoduché. Nejlepším způsobem je pozorovat co se děje s kapkami vody při dešti nebo když terasu postříkáte vodou. Když kapky ztékají z povrchu pryč nebo vytvoří shluky větších kapek, které drží na povrchu, je terasa dostatečně chráněna. Pokud voda vsakuje do terasových prken, je potřeba provést renovaci novým nátěrem. Zpravidla stačí provádět renovaci jednou ročně.

Jak postupovat?

Nejdříve terasu zbavíme nečistot. Jestliže znečištění není příliš velké, postačí nám renovace terasyk vyčištění mýdlový roztok a kartáč nebo vysokotlaký čistič. V opačném případě musíme použít speciální Čistič dřevěných teras. Tento koncentrát  zředíme 1:10 až 1:20 dle stupně znečištění, naneseme na terasu a necháme působit. Až se začne špína uvolňovat, vyčistíme terasu rýžovým kartáčem a poté opláchneme čistou vodou.

Podrobnější informace naleznete v listovacím katalogu na tomto odkazu.

Čištění a údržba terasy - video

Podrobnější informace naleznete v listovacím katalogu na tomto odkazu.

Potřebujete ještě poradit nebo další informace?

KontaktNení nic snažšího, jednoduše nám napište!

Využijte nyní nabídky nejprodávanějších terasových olejů na modřín termodřevo s 20% slevou.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit